divendres, 1 de febrer del 2013

Experiments: Els canvis químics


Els alumnes de 5è A i 5è B hem fet uns experiments relacionats amb els canvis químics. Ha estat interessant perquè hem pogut observar el que hem estudiat a l’àrea de Coneixement del Medi d’una forma més divertida i pràctica.
En un d’ells hem posat aigua en un got i després hem posat bicarbonat sòdic. Hem remenat bé  i  li hem afegit suc de llimona. Hem vist com es produïa una reacció química amb l’àcid de la llimona (àcid cítric) i començaven a sortir bombolles. La barreja ha vessat i fins i tot ha sortit del got!
També n’hem fet un altre que es diu “El ball de la xocolata” i que consisteix en posar gasosa en un got llarg i afegir-hi trossets petits de xocolata negra. Hem vist com la xocolata començava a pujar i baixar. Això passa perquè les bombolles de la gasosa tenen diòxid de  carboni i s’han unit a la xocolata i han fet que pugés. A la superfície les bombolles es desfeien amb contacte amb l’aire i tornaven a baixar. Per això semblava que la xocolata ballés amunt i avall. Que curiós, oi?
I un dels altres experiments que hem fet es tractava d’extreure la clorofil.la d’una planta. Hem triturat fulles d’espinacs en un morter, les hem mesclat amb acetona i les hem deixat reposar. Després, hem filtrat la mescla i ha sortit la clorofil.la. Feia una mica de pudor, però era divertit!
Al final ens ha tocat recollir i netejar perquè la classe havia quedat una mica bruta amb tots els ingredients dels nostres experiments. Ah, i ens hem rentat bé les mans!
Amb aquestes fotografies us fareu una idea del que hem fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada